Sari la conținut
News Alert

Driblinguri cu procurori și judecători. Sunt peste 150 de participanți la un campionat de fotbal al magistraţilor

Magistraţii au fost împărţiţi în echipe a câte 7 jucători, fiecare echipă fiind formată din procurori şi judecători de la diferite instanţe arondate unui curţi de apel regionale. În cele 2 zile ale competiţiei, echipele vor juca 6 partide, după care vor urma finala şi finala mică.

”În acest moment putem spune că ne convine statutul ăsta sportiv, reuşim şi noi în acest mod să lăsăm deoparte rutina şi stresul. Este o atmosferă plăcută, mai ales că şi vremea e bună, oamenii se simt bine”, spune Darius Roman, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Trecerea de la sala de judecată la terenul de fotbal a fost făcută natural, chiar dacă aproape toţi magistraţii cred ca sunt mai pricepuţi la procese şi dosare decât la driblinguri.

”Sunt provocări diferite, de natură diferită, şi de o parte şi de alta”, - Aţi fost şi la campionatele trecute. Pe ce post jucaţi acum? ”Am fost şi la campionatele trecute, astăzi o să joc fundaş, dar dacă situaţia o va cere, voi aborda orice poziţie, nu este nicio problemă. Vom juca de plăcere, dacă vom şi lua un loc pe podium, deşi mă îndoiesc, dacă nu, nu, obiectivul a fost îndeplinit, participăm”, afirmă Tiberiu Oanea, procuror DNA Tg Mureş.

- Pe ce post aţi jucat azi? ”Teoretic fundaş dreapta, nu ştiu daca aşa s-a văzut, însă asta am încercat”, - E mai uşor cu mingea de fotbal sau cu roba şi dosarul? ”Cred că e mai uşor cu roba şi dosarul, acolo avem nişte reguli destul de clare din care nu putem ieşi”, afirmă Marian Trușcă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Fiecare partidă s-a jucat până la epuizare. Deşi obosiţi şi transpiraţi, magistraţii au reuşit să se relaxeze şi să-şi păstreze simţul umorului, mai ales că nu le-au lipsit nici încurajările celor de pe margine.

”Mai mult colegii au pus osul, noi am pus mai mult mingea, am reuşit să câştigăm nu datorită nouă, ci datorită lor că au fost mai slabi, iar norocul a ţinut de data asta cu cei mai buni”, - Pe ce post aţi jucat în echipa celor mai buni? ”Căpitan nejucător, din afara terenului i-am coordonat cel mai bine. Am văzut că aţi intrat totuşi puţin şi pe teren. Da, să nu obosească prea mult colegii, nu pentru a-i ajuta, ci să le cresc moralul, am alte calităţi, nu fotbalistice”, ne-a declarat Ioan Popescu, judecător la Curtea de Apel Timişoara.

La finalul campionatului, va fi premiată atât cea mai bună echipă cât și cea mai slabă, precum și cei mai buni marcatori şi portari.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche