Drumul care se termină într-un... canal de scurgere. Se întâmplă în Timiș, la Remetea Mare

Data publicării:
fara pod la Remetea Mare prima

90.000 de euro au investit autorităţile în ultimele luni pentru asfaltarea a 3.200 de metri de drum comunal. Iar localnicii erau foarte încântaţi de ideea că vor putea circula fără să-şi mai strice maşinile în gropile din şosea. Acum însă, au altă problemă: pentru a putea ajunge pe drumul naţional trebuie să facă... cale întoarsă!

 

”Nu poţi să treci nicidecum. Faci în plus kilometri şi, în loc să o iei pe aici, ocoleşti tot satul ca să ajungi la şosea. Normal ar fi ca drumul să meargă în continuare”, susțin localnicii.

Dacă şoferii fac acum cale întoarsă în capătul drumului care se opreşte în canalul de scurgere a apelor pluviale, care seamănă mai degrabă cu o groapă de gunoi, localnicii au improvizat un podeţ ca să ajungă la magazinele din zonă.

Soluţia pentru a putea folosi acest drum o reprezintă un pod peste canalul de scurgere. Proiectul este, însă, acum la stadiul de cercetare, dar primarul comunei spune că situaţia se va rezolva cât mai curând posibil. ”Noi vrem - cum se pune problema poluării cu praf - să vedem comuna asfaltată, să nu mai stăm în praf. Asfaltul este prioritate pentru întreaga localitate. Podeţul ar fi prioritate doar pe o stradă”, afirmă Ilie Golubov, primarul din Remetea Mare.

fara pod la Remetea Mare 1
fara pod la Remetea Mare 1

 
Proiectul viitorului pod este unul destul de complicat, mai spune primarul, pentru că ar trebui să fie construit pe diagonală. În plus, este şi foarte costisitor pentru autoritățile locale: aproximativ 100.000 de euro ar costa ridicarea acestuia.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri