Sari la conținut

Duel pentru elicopter

Autorităţile din Timiș au construit un heliport lângă Spitalul Judeţean din Timişoara, unitate care va acoperi și costurile zborurilor elicopterului. Tocmai de aceea, liderul CJ Timiş vrea ca aparatul  să ajungă aici. Iar acest lucru l-a înfuriat pe șeful interimar al Consiliului Județean Arad.  

Elicopterul nu este nici al Consiliului Județean Timiș, nici al Consiliului Județean Arad, ci al Ministerului de Interne. (…) cred că pesedistul Titu Bojin a început campania electorală, iar acum, prin această declarație, încearcă să-și mascheze nereușitele din fruntea CJT și să potolească furia timișorenilor, după ce a pierdut peste 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile”, susține Adrian Ţălea, preşedintele CJ Arad

 „Nu este vorba de nicio campanie. Niciodată elicopterul nu a fost al Aradului. În urma discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul de Interne s-a stabilit ca noi să fim de acord să vină elicopterul acasă. (...) Domnul Țolea ar fi bine să se gândească la el și la ce val l-a adus în acea funcție. (...) Ar trebui să analizeze ce se întâmplă la el în județ, pentru că și în Arad s-au pierdut multe proiecte europene”, replică Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş 

 „De la început, doresc să precizez că declaraţiile domnului Bojin pe această temă sunt politice, nu ţin de funcţia administrativă ocupată de dumnealui. Ca să-şi argumenteze această încercare de "deturnare" a elicopterului SMURD, domnul Bojin face unele afirmaţii care nu concordă cu realitatea. Este o manipulare în scopul acumulării de capital electoral”, a mai adăugat președintele CJ Arad.

În 2011, la Arad ajungea un elicoper smurd trimis de Ministerul Afacerilor Interne. Acesta urma să deservească întreaga zonă de vest. Baza era pe Aeroportul din Arad, însă cursele erau finanțate de Spitalul Judetean din Timisoara. Aici, anul trecut a fost construit un heliport astfel că acum elicopterul poate fi relocat la Timișoara.

Redactor: Caterina Ledrer

 

Pe aceeași temă