Duminică, alegeri. Sacii cu buletinele de vot au fost împărţiţi primăriilor din Timiş

Data publicării:
vot prima

Conform programării, din 10 în 10 minute, în sala de sport a Liceului Agricol din Timişoara intră, pe rând, primarii localităţilor din judeţ şi reprezentanţii secţiilor de votare ca să-şi ridice materialele electorale. Sunt împărţite 700.000 de buletine de vot. Aflăm că „A fost foarte bine, deşi nu ne-am aşteptat aproape deloc”, - Aţi fost programaţi? ”Da, da, am fost programaţi", „Vom avea prezenţa foarte slabă, din pulsul pe care îl avem. Noi primarii, primăriile şi prefectura, după cum am spus, încercăm să ne facem datoria de o aşa manieră încât cetăţeanul să nu întâmpine dificultăţi în acest proces electoral".

Preşedinţii secţiilor de votare speră ca şi duminică noaptea, după închiderea urnelor, organizarea să fie la fel de bună. Atunci trebuie să vină la Biroul Electoral Judeţean cu sacii ce conţin buletinele ştampilate de alegători: „O să fie o oră programată, ca să nu ne înghesuim aici, să fie ca şi în celelalte alegeri care au fost. Am fost planificaţi la ora D să le aducem, le-am adus şi asta a fost".

Sacii cu buletinele de vot vor sta sub pază, la sediile primăriilor din judeţ, până sâmbătă, când vor fi duse în secţiile de votare. „Fiecare preşedinte de secţie de vot a verificat sacul în care are materialele de vot, după aceea a numărat ştampilele de votat, a sigilat, a legat totul, şi le-au dus la primării", spune Zoltan Marrosy, subprefectul judeţului Timiş.

Duminică, în Timiş se vor defăşura trei tipuri de alegeri: locale în comunele Săcălaz şi Criciova, parlamentare parţiale în Colegiul 3 Deputaţi Timişoara şi europarlamentare. Aproximativ 600 de secţii de vot vor fi amenajate în judeţ.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri