Educaţia rutieră, predată celor mici. Ultima zi a campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii", la Timișoara

Data publicării:
copii B



Elevii Liceului Teoretic Romano-Catolic din Timişoara au primit astăzi vizita oamenilor legii, care le-au prezentat regulile de bază în circulaţia rutieră. Cei mai mici dintre şcolari i-au suprins plăcut pe poliţişti atunci când le-au explicat totul despre semafoare, traversat strada şi atenţie la maşini. „Mă uit în stânga şi-n dreapta”. - Şi dacă vine o maşină? ”Dacă vine o maşină, stau până trece", „Trebuie să trec pe verde şi să am mama lângă mine sau tata. Şi mereu când trec pe verde să mă uit în stânga şi în dreapta", „Mă uit în stânga şi în dreapta şi, mereu, mama mă apără".

 

Şi când vine vorba de cei mari, s-a dovedit responsabilitatea este la ea acasă: „Odată că s-a creat reflex, în momentul în care te-ai aşezat la volan, automat îţi pui centura de siguranţă", „Pentru că salvează viaţa",„Ţin la viaţa mea".



Poliţiştii de la Rutieră, alături de voluntarii Centrului Antidrog din Timişoara, i-au oprit pe şoferi în trafic, pentru a le reaminti riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile de circulaţie.

Comisarul şef Liviu Cristian, de la Serviciul Rutier Timiş, ne-a precizat: „Am constatat că, într-adevăr, există o parte dintre conducătorii auto care nu folosesc centura de siguranţă şi, mai ales, participanţii care se află împreună cu ei, nu folosesc centura de siguranţă, pasagerul din dreapta sau cei din spate."

Seria acţiunilor dedicate Săptămânii Prevenirii Criminalităţii se încheie astăzi în Timiş. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Timiş, astfel de acţiuni derulate de-a lungul anilor au scăzut la jumătate rata infracţiunilor de pe raza judeţului.

reporter: Maria Rohnean
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri