Sari la conținut

Exercițiu pentru mai multă atenție în trafic

Scenariul unui thriller a devenit realitate în centrul Timişoarei. Personajul principal - o tânără şoferiţă, împătimită a vitezei, ajunsă în stare gravă după un accident rutier.

„Este vorba despre o depășire nergulamentară, o depășire riscantă care a scos această mașină din decor lovindu-se de un pom”, explică Diana Mihai,  organizator.

Machiajul profesionist şi o maşină distrusă au arătat tuturor ce efecte poate avea un astfel de accident.

„La fiecare intervenție ne confruntăm cu asemenea imagini, am făcut şi aplicaţia să conştientizeze oamenii ce se poate întâmpla dacă nu conduc în siguranţă”, spune Cosmin Hârj, plutonier adjutant în cadrul ISU Banat.

„Văzând de la depărtare așa chiar crezi că este adevărat și te înspăimânți și te gândești chiar la consecințele unui accident adevărat”, spune un privitor.

Trebuie omul să fie atent, să nu bea, să nu vobească la telefon”, adaugă o timișoreancă.

 De la începutul acestui an, în județul Timiș,15 oameni au murit în accidente de mașină, iar 77 au fost răniți grav. 

„A avut o creștere de 75% până în luna septembrie, iar în luna decembrie a avut o creștere de 50% raportat de anul anterior 2014”, precizează Mădălin Chipirlin,  preşedintele unei asociaţii care militează pentru siguranţa în trafic.

Simularea efectelor unui accident rutier a fost organizată de o asociaţie care militează pentru siguranța în trafic, ajutată de pompieri.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Andrei Marina