"Greii" PDL Timiş au aterizat la DNA

Data publicării:
samartinean

În 2010, Cornel Sămărtinean a fost numit în funcţia de director al Aeroportului ”Traian Vuia” din Timişoara, de preşedintele Consiliului Judeţean de atunci, Constantin Ostaficiuc. Conform procurorilor DNA, fostul director este acuzat de abuz în serviciu, după ce, în timpul mandatului, ar fi închiriat mai multe spaţii comerciale unei persoane înrudite cu un coleg de-al său de partid, Alin Popoviciu.

Fostul director al aeroportului, Cornel Sămărtinean, este cel care ar fi încheiat contractele de închiriere a spaţiilor din incinta aeroportului ”Traian Vuia” din Timişoara. Interesant este faptul că majoritatea acestor spaţii au fost atribuite unei singure persoane, şi anume unui verişor al deputatului PDL Alin Popoviciu, contra unor sume de patru ori mai mici decât cele anterioare.

Cornel Sămărtinean a fost chemat astăzi la sediul DNA din Timişoara, acolo unde i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile procurorilor. Conform anchetatorilor, cei doi l-au determinat pe fostul director să renunţe la contractele de închiriere a spaţiilor comerciale, care erau deja încheiate, în favoarea unei firme controlate de cei doi. Pentru asta, cei doi primeau câte 4.000 de euro pe lună.

- De ce v-au chemat? ”Nu ştiu, nu comentez, când ies”, - Ce vi s-a spus? ”Nu ştiu, atât, să vin aici”, - Bănuiţi despre ce e vorba? ”Toate acţiunile mele de la aeroport au fost în favoarea aeroportului şi pentru a aduce bani aeroportului”, spune Cornel Sămărtinean.

După aproximativ 60 de minute petrecute în sediul DNA, fostul director al aeroportului nu a dorit să dea nicio explicaţie despre neregulile găsite de procurori la instituţia pe care a condus-o: ”O să dau o declaraţie peste câteva zile”.

Anchetatorii îl acuză pe Cornel Sămărtinean de abuz în serviciu, iar pe şeful PDL Timiş Constantin Ostaficiuc şi pe deputatul PDL Alin Popoviciu, de instigare la abuz în serviciu. Ultimii doi nu dat nicio declaraţie despre ancheta privind spaţiile comerciale.

Neregulile au fost descoperite în urma unui control al Curţii de Conturi. În raportul întocmit, inspectorii au precizat şi faptul că aceste contracte au fost prelungite, în mod ilegal, până în anul 2015.

Conform procedurii, următorul pas în anchetă este trimiterea în judecată a celor trei.

reporter: Adina Iriza
operatori: Tiberiu Alasu / Andrei Marina
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri