Imobile în care au funcţionat secţii de spital și care au fost evacuate zac acum abandonate

Data publicării:
abandonate prima

Dulcea Cârpaci şi-a revendicat clădirea în urmă cu aproape un an, după ce a câştigat în instanţă. N-a stat pe gânduri şi le-a transmis medicilor să evacueze clădirea cât de repede posibil. Oamenii s-au conformat, însă, de atunci, nimeni nu s-a mai atins de imobil.

În urmă cu câteva luni, medicii, asistentele, dar şi copiii internaţi în fosta Secţie de Pneumologie a Spitalului de Copii au fost nevoiţi să evacueze clădirea în doar câteva zile. Proprietarii spuneau atunci că vor reabilita imobilul şi că-i vor găsi o destinaţie, însă până în prezent nu s-a întâmplat nimic, astfel că acum are toate şansele să devină o ruină.

Altă clădire, aceeaşi situaţie. În toamna anului 2012, conducerea Spitalului Municipal era anunţată să găsească în câteva zile o nouă locaţie în care să fie mutată Secţia de Oncologie. Oamenii s-au conformat şi au eliberat clădirea de pe bulevardul Mihai Viteazu.

Pacienţii, dar şi medicii au fost evacuaţi şi din fosta Secţie de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara. Deşi au trecut aproape doi ani de atunci, nimeni nu a fost interesat să reabiliteze clădirea.

Oamenii care au văzut cum arată clădirile aruncă vina pe autorităţi: ”Ar trebui renovat sau folosit. Aşa, să arate în halul în care arată... şi nu numai asta e, sunt multe clădiri din astea în oraş. Cine-ar trebui să facă ceva? Primăria”, ”Nu numai clădirea asta, şi asta de lângă, uitaţi în ce hal arată, este o ruină”, ”Cel mai mult autorităţile locale ar trebui să se implice”.

Autorităţile locale spun însă că proprietarii sunt cei care ar trebui să aibă grijă de clădiri, mai ales că acestea sunt situate foarte aproape de centrul oraşului. Şi totuşi, există şi sancţiuni.

”N-avem cum să intervenim decât amendându-i pe proprietari dacă nu-şi îngrijesc proprietatea”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Până în acest moment, Primaria nu a aplicat însă nicio amendă.

reporter: Maria Rohnean
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri