Sari la conținut

Locuiesc în Lugoj, dar trebuie sa ocolească 20 de kilometri sau să meargă prin pădure ca să ajungă în centrul orașului! Cum se explică?

"În ce ţară aţi mai văzut aşa ceva? Să spargă drumul şi să nu facă drum de ocolire? Eu în fiecare dimineaţă merg cu maşina şi mă bag pe aici (n.r. drum forestier) şi îmi rup maşina toată", se plânge unul dintre cei care locuiesc pe strada izolată.

Oamenii au recurs la această variantă, după ce Drumul Naţional 68A, pe care circulă de obicei, a fost închis pentru reparaţii. O bucată de asfalt s-a surpat în urma unei furtuni, în luna mai a anului trecut. Iar ruta deviată anunţată de autorităţi este prea costisitoare. Locuitorii nu-şi permit să ocolească 20 de kilometri în fiecare zi, pe autostradă.

"Eu stau cu 400 de metri mai sus şi pentru asta trebuie să ocolesc 20 de kilometri. Vai de capul nostru!", a declarat un alt locuitor nemulţumit.

Asaltate de reclamaţii, autorităţile au trimis utilaje în zonă, pentru a face drumul forestier practicabil. "Condiderăm că este absolut necesar să intervenim pe strada Livezilor.[...] Nu se lucrează aşa cum ar trebui, de la Drumurile Naţionale, ci doar cu doi-trei muncitori, ceea ce va dura foarte mult", susţine primarul oraşului Lugoj, Francisc Boldea.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale transmite, însă, că lucrările nu vor dura mai mult de trei săptămâni. „Lucrările necesare pentru stabilizarea DN 68A constau în baterea de palplanșe și rigidizarea acestora cu o grindă de beton, lucrări care nu pot fi executate decât la temperaturi pozitive și care implică închiderea totală a circulației pe o durată de 15 zile.", se arată în răspunsul transmis de CNADNR.

Până la închiderea şantierului de pe şoşeaua Lugoj-Deva, dar şi până când drumul forestier va fi nivelat, oamenii nu mai au decât o singură cale de acces către oraş: autostrada.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu