Video Explozie puternică într-un bloc din Lugoj. Peste 20 de apartamente au fost avariate; persoane evacuate

Data actualizării: Data publicării:
explozie bloc
Foto: Captură video Digi24

O explozie a avut loc, marți dimineață, într-un bloc din Lugoj, din județul Timiș. Mai multe persoane au fost evacuate. Peste 20 apartamente au fost avariate în urma deflagrației, relatează presa locală

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: „Explozia a avut loc într-un bloc din Jugoj, pe strada Vișinilor, la etajul 3. Din primele informații se pare că a explodat o butelie. Imediat 12 persoane care se aflau în acele momente în apartamente s-au autoevacuat de urgență și au sunat la 112. Au cerut ajutorul pompierilor, dar și al medicilor, care să intervină. Pompierii au evacuat o persoană, se pare că este vorba despre un bărbat care a fost preluat de medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță din Timiș. Acesta este evaluat medical în acest moment, iar medicii vor decide dacă va rămâne internat la spitalul din Lugoj sau va fi transferat la Timișoara”. 

Potrivit publicației Opinia Timișoarei, bărbatul prezintă arsuri pe 40% din suprafața corpului.

„În data de 28.11.2023, la ora 08:30, am fost anunţaţi prin apel SNUAU 112 despre o explozie produsă la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, în urma unei acumulări de gaz, situat pe strada Vişinilor în municipiul Lugoj. A fost alertat de urgenţă Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi la faţa locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenţie si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, trei ambulanţe SAJ şi un microbuz de transport persoane din cadrul Detaşamentului 2 Timişoara.Facem precizarea ca explozia nu a fost urmată de incendiu”, a transmis ISU Timiş.

„Din primele informaţii, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate. În continuare se efectuează acţiuni de căutare-salvare în imobil”, a mai precizat ISU Timiş.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri