„Masa caldă” se răcește. Ministerul Educației suflă în ea

Data publicării:
masa calda scoala

Peste 330 de mii de lei stau nefolosiți în curtea școlii „Ilarion Felea” din Arad. Atât a costat cantina ridicată din bani de la bugetul local, unde ar trebui să mănânce mai bine de 350 de copii, în cadrul programului "O masă caldă pentru elevi", finanțat de Guvern. Spațiul stă acum nefolosit pentru că Executivul, prin Ministerul Educației, nu a alocat încă bani pentru reluarea proiectului.

În cantina școlii „Ilarion Felea” din Arad se mai deschid ușile doar pentru aerisire și curățenie. Nu a mai mâncat nimeni acolo de la sfârșitul anului școlar trecut. A fost amenajată pentru ca programul "O masă caldă pentru elevi" să se desfășoare în condiții normale pentru cei aproximativ 350 de elevi ai unității de învățământ.

În Ministerul Educației și Comisia de Învățământ din Parlament se caută niște concluzii după programul de anul trecut. Concret, se caută de la finalul lunii iunie motivele pentru care ar fi întâmpinat probleme în 20 din cele 50 de școli incluse.

În ciuda investițiilor care s-au făcut în cele 50 de școli de la nivel național, incluse în programul pilot „O masă caldă pentru elevi”, este posibil ca aproape jumătate din acestea să fie excluse din proiect, în acest an școlar.

reporter: Alexandra Marian / operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri