Mașinile de mare tonaj, coșmar pentru sute de oameni. O stradă a devenit mica centură a Lugojului

Data publicării:
camioane lugoj

Prin astfel de situații trec zilnic toate familiile care locuiesc pe strada Tudor Vladimirescu. Sorin Recean, unul dintre proprietarii din zonă, a făcut în urmă cu un an o sesizare pe care au semnat-o peste 100 de oameni și pe care a trimis-o la primărie: ”Am vorbit cu primarul și a zis primarul că se rezolvă și l-am oprit de trei ori, de patru ori și o zis că se rezolvă și nu s-a rezolvat nimic”.

”Casa mea a fost toată crăpată, cum se vede sus acolo, și a trebuit să zugrăvesc. Acum două luni am zugrăvit tot”,
”Nu poți să faci reparații că se face înapoi crăpăturile și tot”,
- De câte ori ați zugrăvit? ”La doi-trei ani și acum am placat cu rigips ca să nu se mai cunoască”, spun cei din zonă.

Reprezentanții primăriei din Lugoj spun că traficul din zonă nu poate fi deviat pe o altă rută, dar că există o restricție privind mașinile de mare tonaj.

”Sunt cele de 20 de tone... E clar... Uneori șoferii mai abuzează, dar asta nu este o problemă a noastră, este o problemă de bun-simț a celor care folosesc strada, mă refer, în general, la șoferi și transportatori. Există indicator la intrarea în oraș, care reglementează traficul greu”, ne-a declarat Adrian Fărcăgeanu, viceprimarul municipiului Lugoj.

Numai că indicatorul despre care vorbește viceprimarul lipsește cu desăvârșire. Nici Poliția nu poate să limiteze accesul pe stradă, doar să dea amenzi pentru viteză.

”Polițiștii Biroului Rutier Lugoj au desfășurat pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiu, acțiuni în urma cărora mai mulți șoferi au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, pe strada respectivă, limita maximă de viteză fiind de 30 de kilometri la oră”, precizează Ancuța Morariu, ofițer de presă al IPJ Timiș.

După ce reporterii Digi24 Timișoara au cerut un punct de vedere, primăria le-a trimis locuitorilor un răspuns în legătură cu solicitarea trimisă anul trecut. Conform acestuia, Poliția Rutieră a municipiului Lugoj a propus montarea unui indicator de restricționare a tonajului mai mare de 7,5 tone, însă solicitarea nu a fost aprobată.

Reporter: Angela Novăcescu
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri