Nici a treia oară nu a fost cu noroc

Data publicării:
bct la galati

Moldovenii au început mai bine și după ce au avut +12 pe tabelă au încheiat primul sfert în avantaj: 21-14. Sfertul 2 a fost mai echilibrat, cu „leii” în revenire de forță, însă pauza i-a prins pe gălățeni tot în avantaj, +8, 45 la 37. După pauză, gazdele au ieșit mai motivate, au început în forță și s-au desprins la 19 puncte, 63 la 44, dar s-au relaxat și timișorenii nu s-au predat, Djapa și Jeremic, cu două „trițe” la rând, au sporit suspansul, 68 la 68, în minutul 36.

Finalul le-a aparținut însă tot elevilor lui Florin Nini, care au dat dovadă de mai multă luciditate și au sprintat spre un succes la limită, 80-76.

„Timișoara e o echipă, așa cum am spus, de departe mai bună decât cea pe care am învins-o în toamnă. Deci trebuie să fim foarte atenți, campionatul nu e terminat, nu contează faptul că avem acum un avantaj”, a spus Florin Nini, antrenorul celor de la Phoenix Galați.

„Am făcut greșeli la începutul sfertului 4, dar am revenit bine la sfârșit și asta este cel mai important”, a explicat și Milos Pesic, fost jucător la BC Timișoara, actualmente la Galați.

Gălățenii se mențin pe locul 9 în clasament, cu 32 de puncte, în vreme ce BC Timișoara coboară pe locul 10 cu 28 de puncte. Pentru bănățeni urmează două jocuri la rând pe teren propriu. Primul, sâmbătă, în compania celor de la Gaz Metan Mediaș, iar cel de-al doilea peste două săptămâni, cu Dinamo.

Redactor: Claudiu Sav

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri