O studentă din Timişoara, la Miss All Nations

Data publicării:
miss

”Vezi că iese și dacă are părul mai scurt! Numai două agrafe sunt? Stai”. Așa s-a pregătit Alexandrina Străjescu ore bune pentru shootingul foto. Are 24 de ani, iar pe lângă frumusețe, sinceritatea e atuul cu care vrea să convingă juriul de la Miss All Nations.

”Sunt așa cum sunt. Nu-mi place să joc teatru, sunt liberă. Dacă o fi să le placă așa cum sunt eu, o adevărată moldoveancă, bine”, spune Alexandrina Străjescu.

Este născută în Republica Moldova, dar de opt ani locuiește în România. Acum este studentă la Universitatea de Vest din Timişoara. Îi place atât de mult ţara noastră, încât rochia pe care o va îmbrăca pe podiumul Miss All Nations este inspirată din costumul tradițional românesc. Pe lângă rafie și voal, designerii au folosit ţesături vechi pentru a realiza ţinuta.

”Niste inserţii de ţesături tradiţionale vechi, pe care le-am extras din cuverturi. Am încercat ca materialele să aducă exact starea tradițională a mediului rural și croiul să fie inspirat din ceea ce este urban sau contemporan”, precizează Sandra Chira, designer.

Tradițional este și gulerul rochiei, realizat din papură. ”Am decis să ne jucăm puțin cu liniile și să o facem un pic mai dinamică, pentru scenă”, adaugă designerul Andreea Cuciureanu.

De o săptămână de muncă la foc continuu a fost nevoie pentru ca rochia să prindă viață. ”În costumul ăsta mă simt ca acasă și mă simt foarte bine. Mă simt libberă, plină de energie, plină de încredere”, mărturisește Alexandrina Străjescu.

Tânăra care locuieşte în Timişoara va concura cu cele mai frumoase femei din lume. Competiţia are loc în China şi începe în această săptămână.

reporter: Vlad Ungar
operator: George Șefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri