Sari la conținut

Obligativitatea deţinerii licenţei PRO, în ceaţă


„Din păcate, federaţia nici nu oferă şansa unui nou curs pentru antrenorii cu licenţa A, care au dreptul să se înscrie şi la PRO, cum este şi cazul meu. Mai important e CV-ul sau ce ai făcut, pentru că dacă ar fi... nu vreau să fac astfel de comparaţii astăzi, faţă de unii care au licenţa PRO dar nu au antrenat nicio zi, cred că faptul că am antrenat la toate nivelurile timp de 20 de ani încontinuu e mai important pentru fotbal decât o hârtie”, a spus Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Poli.

FRF a hotărât, de asemenea, ca în sezonul 2016/2017, eșalonul secund să fie compus dintr-o singură serie, în care vor concura 22 de echipe. Semnalele din ultimele săptămâni indică faptul că va fi extrem de greu să se ocupe toate locurile disponibile, iar latura financiară e principala cauză. Chiar şi aşa, Brîndescu nu se numără printre tehnicienii care nu văd cu ochi buni schimbarea propusă de forul de la Bucureşti.

„Chiar o serie cu 22 de echipe, deşi am înţeles că multe nu se înscri, ar putea să crească acest nivel faţă de ceea ce am avut la liga a treia. Aţi văzut, să joci 11-12 meciuri într-un tur sunt destul de puţine mai ales pentru jucătorii tineri”, a completat Brîndescu.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: George Ștefăniță