Oraș cu „aromă" de Crăciun. Târgul de Crăciun de la Timișoara și-a deschis oficial porțile

Data publicării:
targ de craciun prima

Iar Târgul de Crăciun de la Timișoara și-a deschis oficial porțile. Sub cupola realizată din 60.000 de beculețe și înaltă de 23 de metri s-au strâns mii de oameni. A devenit rapid principalul punctul de atracție: ”E fain, se vede de departe și seamănă cu un brad”, - Am văzut că vă uitați, cum vi se pare? ”Foarte frumos, este foarte frumos de 1 decembrie. Da, este splendid, nemaipomenit, ce să spun”, ”Minunat”.

Sub cupolă de lumini s-a dansat și hora unirii. ”Această cupolă de lumini, care cuprinde nu mai puțin de 60.000 de leduri, este una dintre noutăți și în întregul oraș avem peste cinci sute de mii de corpuri de iluminat”, a afirmat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

”Cotlet cu boabă de muștar, șuncă, șoancă cum zice voi aici în Banat, iar aici așa avem un piept de pui, drob, iar ăsta cum îii zice baioș, sângeretele”. Sunt doar câteva dintre preparatele pentru care sutele de oameni s-au înghesuit la standurile cu mâncare tradițională. Prețul nici nu a mai contat. Caltaboșul sau șunca de casă s-au vândut și 50 de lei kilogramul.

Foarte căutat a fost și colacul secuiesc, pentru care s-a stat și 20 de minute la coadă. Reteta succesului sunt ingredientele tradiționale. ”Drojdie, zahăr, ulei și un mic secret, da ăla nu se spune”.

În total, în Piata Victoriei și pe strada Mărășești sunt 90 de căsuțe, unde timișorenii pot găsi, pe lângă bunătăți de sezon, și decorațiuni, căciuli, fulare sau jucării pentru copii. Nu lipsește nici Atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici își vor putea pune la contribuție talentul și creativitatea. Cutia lui Moș Crăciun va fi amplasata în Piața Victoriei în 9 decembrie și așteaptă scrisorile copiilor până în 21 decembrie, când Moșul le va da cadourile mult așteptate.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri