Patru elevi din Timiş - eliminați din Bacalaureat

Data publicării:
sima prima

”Bravo? A fost ok?”, ”Da”. Nu toată lumea a fost la fel de entuziasmată după ce a încheiat proba scrisă la Limba Română. Patru elevi din Timiș au fost eliminați înainte de termen, pentru că au încercat să fraudeze examenul de Bacalaureat.

”Deși li s-a făcut instructajul și li s-a spus că nu au voie cu telefonul la ei, au fost găsiți cu telefonul mobil și, confom regulamentului, au fost eliminați. Sesiunea de toamnă și cea de vară anul viitor nu vor mai putea susține. Abia în sesiunea de toamnă 2015 vor putea susține examenul de Bacalaureat”, precizează Aurelian Sima, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Subiectele i-au luat prin surprindere mai ales pe elevii de la profilul real. Ei au avut de realizat o compunere plecând de la o poezie de Mihai Eminescu, în timp ce absolvenții de la uman au avut la subicetul trei alte cerințe, tot pe un text liric: ”Pur și simplu greu, deci au fost subiecte prea grele. Nu mă așteptam să pice poezia, sincer”, ”Ne așteptam majoritatea să pice proză și a picat poezia, la uman și la real tot poezie. Am scris opt pagini, destul de mult zic eu”. ”La simulare nu am fost atât de bine pregătită, am luat 5.70, dar acum sper să iau o notă mult mai mare și am scris și mult mai mult”.

Subiectele nu au creat însă panică printre toţi absolvenţii de clasa a XII-a. Un elev de la de la Liceul ”C.D. Loga” din Timișoara a venit la examen îmbrăcat cu un tricou inscripționat cu un mesaj de autoîncurajare înainte de Bacalaureat: ”Da, l-am cumpărat special pentru această zi. Am reușit să destind puțin atmosfera”.

La fel de puțin panicat a ieșit de la examen și un alt coleg de-al său. George Socol crede că va lua o notă apropiată de cea maximă, mai ales că a și primit un cadou în avans pentru... eventuala reușită: ”Mi l-au dat anticipat”, - Deci, asta este cadoul tău pentru Bac? ”Și asta și mai multe, să demonstrez că îl merit”, - Atunci cât te aștepți să iei, ce notă? ”De la 9 în sus”.

Probele scrise ale Bacalaureatului continuă marţi, cu examenul la Limba Maternă, urmând ca miercuri elevii de clasa a XII-a să susțină proba obligatorie a profilului.

reporter: Raluca Popa
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri