Patru zile de petrecere la Muzeul Satului Bănăţean. ”Am venit să ne simțim bine”, spun timișorenii

Data publicării:
muzeu 3

Deschiderea oficială a petrecerii a fost la prânz. La scurt timp, zeci de oameni au trecut pragul parcului de la Muzeul Bănăţean. Chiar dacă vremea a fost capricioasă, ziua liberă i-a scos din case pe timişorenii care nu au plecat în vacanţă. Cei care au sărbătorit 1 Mai prin muncă sunt comercianţii: ”Mici, aripioare, ceafă de porc, bere, sucuri, apă minerală”.

Petrecăreţii trecuţi de prima tinereţe se duc cu gândul la vremurile în care, de 1 Mai, erau prezenţi la manifestările muncitoreşti: ”Şi atunci era bine, dar acum e şi mai frumos”, ”Am venit să petrecem 1 Mai într-un alt mod, în alte vremuri, în alt context, dar oricum să ne simţim bine”, ”Am venit puţin aici la Pădurea Verde, ascultăm muzică, servim câte ceva, şi aşa ne trece ziua”, ”Muzica e prea tare, m-a cam surzit, dar e plăcut, foarte plăcut. Mai ales că nu mai plouă”.

Ploaia din ultimele zile i-a speriat şi pe cei mari, dar mai ales pe copii. Cu gândul la soarele de vară, cei mici invocă zilele cu soare: Vreţi să vedeţi cum mă rog? Să fie odată varăăăă, te rooog!”.

Petrecerile în cinstea sărbătorii de 1 Mai ţin patru zile la Muzeul Satului. Până duminică, timişorenii vor avea parte de concerte în aer liber ale unor trupe celebre sau ale unor ansambluri populare din vestul ţării.

reporter: Adina Iriza
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri