Plaja de la Șag, după asaltul amatorilor de grătare și iarbă verde: groapă de gunoi!

Data publicării:
Sag 01



Așa arată plaja râului Timiș de lângă localitatea Șag!
Gunoaiele stau grămadă printre copaci, iar oamenii care vin la iarbă verde sunt de-a dreptul revoltați de condițiile în care trebuie să își prepare chiar ei mâncarea. Se plătește taxă la intrare, iar oamenii nu știu pentru ce. 



”E grețos să stai la grătar. Cum mănânci în mizeria asta?”, ”Așa e dintotdeauna. Cel puțin, noi venim aici de 10 ani și tot așa e. Nimic nu s-a schimbat”, ”Dă sac de gunoi menajer, bagă în sac, dar dacă nu îl iau și îl bagă în mașină ca să îl ducă mai departe, normal”, ni s-au plâns cei abordați, la Șag, de echipa Digi24 Timișoara.

 

Ironia sorții este că tot oamenii sunt cei care lasă în urma lor, la Șag, dezastrul ecologic. Mulți refuză să se oprească la intrare, pentru a lua sacii menajeri puși la dispoziție de angajații primăriei. Și nici nu plătesc taxa de intrare: 5 lei pentru o mașină.

Autoritățile cunosc bine ce se întâmplă pe plaja de la Șag și încearcă să facă ordine. Din păcate, cu toate eforturile depuse, nu reușesc să răzbească în lupta cu gunoaiele. 

Venus Oprea,primarul din Șag, ne precizează: ”Taxa aceasta este, să nu exagerez, de 16 ani. Nu este o taxă pentru plajă. Este o taxă pentru intrarea pe pășunea comunală, dar, având în vedere că vin foarte mulți orășeni, primăria investește niște bani. În curățenia pășunii, în montarea a două WC-uri ecologice pe mal”.

CITEȘTE ȘI: Studenți din Timișoara, la curățarea plajelor de pe litoralul românesc 

Reporter: Ioana Sapianu
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri