Tone de deșeuri zac pe un teren din Sectorul 1. Primăria refuză să ridice gunoiul și spune că Ministerul de Finanțe trebuie să se ocupe

Data publicării:
gunoaie in sectorul 1
De ani de zile, nimeni nu a mai ridicat deșeurile din această zonă a Bucureștiului. FOTO: Captură Digi24

Tone de deșeuri zac pe terenurile statului, iar autoritățile se ceartă în instanță în loc să ridice gunoiul. Se întâmplă de mai mulți ani într-o zonă ferită de ochii lumii, dar în Sectorul 1 al Capitalei. Este vorba de zona Giulești-Sârbi, acolo unde oamenii trăiesc sub amenințarea unei veritabile bombe ecologice. Primăria refuză să ridice gunoiul si susține că terenul este în administrarea Ministerului de Finanțe, care ar trebui să se ocupe de curățenie.

- „A fost dintotdeauna o groapă de gunoi.”

- „Toți am apelat la Primărie să vină, să mai strângă puțin.”

Deși pare că este o groapă de gunoi, nu este așa, ci este un teren din Sectorul 1 al Capitalei, care, în ultimii, ani a fost îngropat de gunoaie. Este vorba de o suprafață de câteva hectare, acoperită în întregime de tone de deșeuri, care provin în mare parte de la resturi de materiale de construcții.

Situația din Giulești-Sârbi este la fel cum am lăsat-o în urmă cu un an, atunci când echipa Statul la Stat de la Digi24 vizita terenul pentru prima dată. În tot acest timp, nimic nu s-a schimbat. Ba din contră, s-au adunat și mai multe gunoaie.

- „Sunt numai gunoaie. Vin cu mașinile și descarcă.”

- „A mai fost și incendiu. A luat foc de două, trei ori, că au venit pompierii.”

De ani de zile, nimeni nu a mai ridicat deșeurile din această zonă a Bucureștiului

De ani de zile, nimeni nu a mai ridicat deșeurile din această zonă a Bucureștiului, unde locuiesc sute de oameni.

În ultimii 3 ani, Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu aproape un milion de lei și a cerut ca zona să fie ecologizată. Administrația a contestat, însă, toate amenzile în instanță, pe motiv că terenul nu le-ar aparține, așa că au refuzat să ridice gunoiul.

Clotilde Armand susține că terenul aparține de Ministerul de Finanțe și el este cel care trebuie să facă curat.

Andrei Corlan - secretar general Garda Națională de Mediu: „Primăria are nu numai posibilitatea și obligația legală de a ecologiza terenurile și după să se îndrepte către proprietar, are și mijloacele, având operator de salubritate să facă acest lucru.”

Ministerul Finanțelor spune că a devenit proprietar în acte al terenului abia în februarie, anul acesta, iar din acestă cauză nu au putut să pregătească banii pentru ecologizarea zonei. De acum însă, instituția este obligată să curețe zona.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri