Pompieri, medici de pe ambulanțe sau de la centrele de primiri urgenţe, la muncă în zi de sărbatoare

Data publicării:
pasti munca prima

Un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi o autospecială de pompieri au asigurat buna desfăşurare a Slujbei de Înviere din centrul Timişoarei. Pentru o parte a fost primul Paşti petrecut la locul de muncă, însă pentru alţii tura în zi de sărbătoare a devenit aproape o rutină. Marian Cotoşman este medic de doar trei ani pe echipajul SMURD, dar s-a obişnuit deja cu astfel de ture: ”Mă gândesc că mâine (duminică - n.r.) o să fiu liber, şi am şi eu timp să petrec alături de familie, chiar dacă luni şi marţi va trebui să vin iar la lucru, de data asta în urgenţe, nu în prespital cum sunt acum, mă bucur de timpul care-l am cu familia”.

Echipa a fost pregătită cu ambulanţa destinată victimelor multiple, deoarece Slujba Învierii a adunat mii de oameni în centrul Timişoarei.

Nici pompierii nu au avut noaptea liberă. ”Este o noapte de sărbătoare, e adevărat, dar noi suntem prezenţi la datorie, pentru asta suntem plătiţi şi ne conformăm. Am lucrat şi de Crăciun, şi de Revelion, în funcţie de cum pică tura de serviciu”, ne spune plt. maj. Mugurel Ioja, de la ISU „Banat”.

Nici în unităţile de primiri urgenţe, medicii n-au avut odihnă. Doina Poenaru are o experienţă de mai bine de zece ani în domeniu, iar de-a lungul timpului a pierdut multe sărbători salvând vieţi: ”Pentru sectorul medical, indiferent de ce zi este, că-i Paşte, Crăciun, Anul Nou, munca trebuie să se desfăşoare normal, pentru noi e o zi normală de muncă şi sperăm că restul pacienţilor sau publicul îşi vor petrece sărbătorile în familie, lângă cei dragi şi mai puţin în sistemele de urgenţe”.

Din fericire nu s-au înregistrat evenimente deosebite pe timpul nopţii, şi nici spitalele nu au fost foarte căutate de pacienţi. 

reporter: Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri