Porți deschise, la casele timișorenilor, pentru câinii fără stăpân? Din 500 de animale, doar unul adoptat

Data publicării:
adoptat colaj



"Stai cuminte în mașină? Spune că da!" Iar căţelul a stat cuminte în maşina care l-a dus spre viitorul său cămin. Are șapte luni. Nimeni nu i-a dat un nume până acum. Noua sa stăpână promite să îi ofere multă dragoste şi un loc pe care să-l păzească. Ea s-a mutat de curând la casă și a dorit neapărat să adopte un maidanez. ”Eu întotdeauna am avut animale în casă. Și la bloc am locuit și am avut de toate feluri, în afară de șerpi, tot felul de animale am avut”, ne-a spus Ancuța Pataki.

 

Căţelul fără nume este sigurul adoptat astăzi din adăpostul societăţii de ecarisaj, cu toate că a fost Ziua Porţilor Deschise. Mulţi oameni au venit, s-au uitat, i-au mângâiat şi au plecat. Poate revin mâine...

 

Adriana Tudor, președintele Asociației EcoVet Timișoara, ne-a relatat: ”Au fost persoane care au venit. Au venit mulți dintre ei să vadă care sunt condițiile din adăpost, nu neapărat să-i adopte acum. Și-au făcut oamenii fotografii, se gândesc acasă, cu mămica, cu copiii. Probabil că mâine vor fi hotărâți să-i și adopte”.

Iar ca să încurajeze adopţiile, cei de la adăpost oferă carnet de sănătate pentru câini, vaccinurile necesare şi chiar sterilizare, dacă este cazul. 500 de maidanezi ar trebui să îşi găsească rapid stapân, ca să scape de eutanasiere. ” Am vrut să fim mai deschiși față de adoptatori și am declarat Ziua Porților Deschise. Orice cetățean care vrea să adopte, astăzi și mâine, va putea adopta de la noi un câine, având toate cheltuielile plătite”, a afirmat Ionel Pușcaș, administratorul firmei de ecarisaj.

 

Reprezentanţii adăpostului de câini din Timișoara încearcă acum să pună la punct şi un program de adopții la distanță.

CITEȘTE ȘI
Târgul de adopție a animalelor de la Timișoara: puţine patrupede adoptate 

reporter: Ioana Sapianu
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri