Pregătiri pentru evaluarea elevilor. Sunt însă unele probleme

Data publicării:
evaluare-1

Primii care vor fi testați sunt elevii de clasa a IV-a, pentru care evaluarea începe mâine la Limba Română. Cei care îi vor supraveghea sunt învățătorii din cadrul școlilor, care pe lângă munca de supraveghere și corectare au fost nevoiți să facă ore întregi de pregătire cu elevii.

”Singura nemulțumire este legată de faptul că nu sunt itemii de corectare, ca să vedem cum se cere, fiind prima experiență. Vă dați seama, corectăm câte 50 de lucrări pe zi a copiilor, ca să facem față”, ne-a declarat Viorica-Aurora Rotea, învățătoare în cadrul Școlii Generale nr. 19 Timișoara.

”Am dat cam vreo zece teste, cel puțin, pentru Limba română și alte zece pentru Matematică. Pe puțin zece, deci a fost atât un efort pentru noi, cât și din partea copiilor. A fost puțin mai dificil pentru noi, că a trebuie să ne facem noi un barem de corectare și sperăm să fie la același nivel cu cel dat de Ministerul Educației”, precizează Dorina Dima, învățătoare în cadrul Școlii Generale nr. 19 Timișoara.

Cu toate că mâine aceste bareme vor exista, notele obținute de elevi nu vor conta în catalog. Asta nu înseamnă că pregătirile nu sunt intense, și cheltuielile pe măsură, în special pentru printarea subiectelor pentru fiecare copil în parte.

”Sigur că avem nevoie de foarte multe consumabile. Vă dau doar exemplul școlii noastre, avem 115 elevi la clasa a IV-a, se estimează că nouă pagini va fi testul, asta înseamnă sunt 1.000 de pagini, însă hârtia, tonerul le plătim din buget”, spune Claudia Muntean, directorul Școlii Generale nr. 19 Timișoara.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș susțin că evaluarea este benefică pentru elevi. ”Rostul acestor evaluări este de a descoperi timpuriu golurile din cunoștințele elevilor, de a descoperi de foarte timpuriu greșelile din cunoștințele asimilate de elevi pentru a putea fi recuperate”, ne-a declarat Cornel Petroman, inspector școlar general în cadrul ISJ Timiș.

Pentru elevii de clasa a II-a, evaluările se vor desfășura în perioada 2-4 iunie, urmând ca testarea să continue între 5 și 6 iunie, pentru elevii de clasa a VI-a.

reporter: Raluca Popa
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri