Sari la conținut

Protest toropit de căldură. 300 de oameni s-au adunat la Timișoara, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură

Protestul de la Timișoara a început la ora 11. Cu steaguri si pancarte, oamenii au ocupat platoul din fața Prefecturii Timiș.

"Sperăm din tot sufletul ca Ponta să plece, pentru că tinerii au nevoie de un viitor mult mai bun",
"Eu ies în stradă pentru că lumea, de regulă, nu prea iese in strada, crezând ca nu putem sa realizăm nimic, dar strada poate fi o rezolvare la un moment dat",
"Am venit să-l dăm jos pe Ponta", - Credeți că se rezolvă ceva cu protestele astea? "Nu știu, nu știu, mafia e mare"
"Sper să se scoale lumea, să nu mai stea in case ... la ce e în țară”.

Un protest nu e complet dacă nu ajunge pe rețelele de socializare. Iar un selfie e obligatoriu: - Selfie la un protest? ”Da, cum sa nu!”, - Ce faci cu poza, unde o folosesti? ”Pe Facebook”, - Ce sperați să obțineti în urma protestului ? ”Demiterea... jos Guvernul”.

Deși liderii Partidului National Liberal se așteptau la un miting de amploare, prezența scăzută la protestul îndreptat împotriva premierului victor Ponta nu i-a dezarmat.

”Noi am sperat să fie mult mai mulți. Dorim ca Guvernul să fie onorabil, iar domnul ministru să își dea demisia așa cum a promis acum 2–3 ani. Noi vom continua mitigurile, lupta politica nu se poate termina într-o zi”, ne-a declarat Dan Popa, copreşedinte PNL Timiş.

Momentan, Guvernul Ponta a avut câştig de cauză. Moţiunea de cenzură a fost respinsă. Numai 194 de voturi au fost pentru, 13 împotrivă și șapte anulate. 

Guvernul Ponta, învingător. Moțiunea de cenzură a fost respinsă 

Reporter: Iulia Pop
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă