Sari la conținut

Pui de animale, botezaţi de copii. Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice a adunat, la Timişoara, sute de micuți

”Hai dă-i păpica! Bravooo!” - Bucuria copiilor a fost hrănitul animalelor, dar şi atmosfera de sărbătoare. Mulţi dintre ei au şi animale preferate la care se opresc prima dată pentru a le admira:

”Urşii, normal”, - Ai mai văzut urşi? ”Nu”, - Şi cum ţi se par? ”Frumoşi”,
”Căpriţele, oiţele şi iepuraşii”, - Şi care ţi-a plăcut cel mai mult? ”Căpriţele”, - De ce? ”Fiindcă lor le-am putut da mai mult de mâncare”,
- Şi ce animale ai mai văzut şi care-ţi plac? ”Maimuţele”, - De ce? ”Pentru că se caţără în copac şi mănâncă banane, ca şi mine”.

Urşii, poneii sau caprele au deja pui în captivitate, astfel că entuziasmul copiilor a fost mare, atunci când au aflat că le pot boteza:

- Ce vezi acolo jos? ”Urşi”, - De care urşi? ”Sălbatici”, - Şi ce le-ai dat tu de mâncare? ”Biscuiţi cu lapte!”, - Ştii că este şi un puiuţ acolo... nu are niciun nume. Nu vrei să-i dai tu un nume? ”Ba da”, - Cum vrei să-l cheme? ”Ştefan”, - De ce Ştefan? ”Că avem şi un vecin Ştefan”.
- Ştii că sunt puiuţi acolo care trebuie botezaţi. Te-ai gândit la un nume? ”Nu m-am gândit”, - Gândeşte-te acum, cum ar trebuie să-i cheme? ”Teddy”, - De ce Teddy? ”Că sunt aşa de drăgălaşi”,
- Cum se numesc puii ăştia de căpriţă? ”Nu ştiu...”, - Cum nu ştii, mamă, iezi. Ştii că nu au un nume, trebuie botezaţi. Te-ai gândit la un nume pentru iezişori? ”O să mă mai gândesc”.

Bucuria copiilor a însemnat şi mulţumirea părinţilor, cu toate că unii dintre ei şi-ar dori mai multe exemplare de admirat la Zoo:
”Frumos, atmosfera frumoasă, excelent”,
”Pentru că ea este fan Grădina Zoologică”, - Cum vi se pare atmosfera de aici? ”E foarte plăcută, anul ăsta e prima dată când venim şi e foarte plăcut”
- Cum vi se pare atmosfera de aici, e Ziua Grădinilor Zoologice? ”Atmosfera de aici e frumoasă, păcat că nu e grădina mai mare”, - Să fie mai multe animale? ”Să fie mai multe animale, da”.

Reprezentanţii Grădinii Zoologice au pregătite și alte surprize, atât pentru timişoreni, cât şi pentru turişti.

”Anul ăsta s-ar putea să mai aducem ceva animale exotice, nu dăm încă nume pentru că nu suntem siguri ce animale vom aduce şi sperăm că, în cel mai apropiat, cel mai scurt timp să construim două habitate pentru carnivorele mari”, spune Claudiu Chira, coordonatorul Grădinii Zoologice din Timişoara.

Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor este menită să atragă atenția asupra importanței conservării speciilor și protejării biodiversității.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche