Sari la conținut

Resturi de carne, aruncate în câmp

Cele 200 de kilograme de carne de pui au fost încărcate de un angajat al unei firme de procesare într-un microbuz. A dus vehicolul pe un câmp, şi a aruncat resturile în mai multe locuri, chiar în apropiere de hala închiriată de societate în comuna Moşniţa Nouă.

Mai mulţi localnici din Moşniţa Nouă au fost cei care au sursprins momentul şi au alertat imediat poliţia locală.

"Ne-am deplasat la faţa locului, am oprit microbuzul. Domnul a recunoscut fapta, am găsit resturile de pui...", ne informează Alexandru Paraschiv, şeful Poliţiei Locale Moşniţa Nouă. 

La faţa locului a venit şi patronul firmei de prelucrare a cărnii de pui. Spune că resturile ar fi trebuit să adăpostul de câini din Timişoara sau ar fi trebuit incinerate.

"Păi se vede că e ce a rămas de la Paşti, nu e nimic stricat. Lenea omului... în loc să se ducă să îşi facă treaba", spune Dan Pitpaiac, administratorul firmei.

În cazul în care resturile ar fi rămas pe câmp, sănătatea localnicilor ar fi putut fi pusă în pericol, spun autorităţile locale

"În zonă sunt animale sălbatice, şi domestice, care ajung în zonă, mănâncă o hrană care ar putea fi contaminată şi o molie se poate răspândi foarte uşor", ne-a declarat Ioan Sorincău, primarul comunei Moşniţa Nouă.

Carnea a fost ridicată, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş spun că va fi distrusă. În plus, locul unde carnea a fost aruncată va fi curăţat şi igienizat.


reporter: Adina Iriza
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Răzvan Bulacu