Românii „ajută" mașina viitorului să își ajute șoferul

Data publicării:
masina viitorului 3



Peste un milion de oameni îsi pierd viața anual, în accidente rutiere, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sănătății. Pentru a greși mai puțin, șoferii vor primi un ajutor tot mai mare chiar de la masina pe care o conduc. Șoferii autobuzelor scolare, înconjurate mereu de copii, sau ai tirurilor care circulă cu mare viteză, pot vedea tot ce se întâmpla în jur pe un display situat în fața lor. Jochen Brickwede, reprezentantul unei companii de profil, a declarat pentru Digi24 Timișoara: „Am o vedere de ansamblu asupra altor masini care trec pe lânga noi. La fel se întâmpla în cazul motocicletelor, bicicletelor sau pietonilor. Fie ca masina merge sau sta pe loc, vedem tot ce se întâmpla în jur".

Înainte să ajungă pe mașinile mari, sistemele sunt proiectate și testate și cu ajutorul inginerilor timisoreni. În birourile din capitala Banatului, ei explică, pe înțelesul tuturor, ce rol au proiectele la care lucrează. Simona Belea ne precizează: "Inovația în acest domeniu este ceea ce ne ține pe piață.Și mă bucur foarte mult că inovația vine și din România". Soluțiile la care lucrează inginerii români folosesc camere video, radar sau infraroșu. Sistemele lor se bazeaza pe procesarea imaginilor, astfel încât șoferul să fie asistat în cele mai variate condiții.

Află, urmărind materialul video realizat de echipa Digi24 Timișoara, despre sistemul care avertizeaza soferul prin vibratii în pedala de acceleratie daca a depasit limita de viteza!

Mașinile viitorului sunt dotate și cu sisteme care fac călătoria și interacțiunea între sofer și autoturism mult mai plăcută. Unele dintre ele sunt deja pe piață, altele sunt în faza de prototip. Pe cele mai interesante vi le arătăm, de pe pistele pentru teste de la Hanovra, în urmatoarele jurnale Digi24 Timișoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri