RUGBY. La 80 de minute distanță de Challenge Cup

Data publicării:
Duma-04

Timișoara Saracens a pornit spre Calvisano, acolo unde sâmbătă va înfrunta campioana Italiei, în manșa retur a barajului de accedere în grupele Challenge Cup. Bănățenii se află la adăpostul avantajului de 13 puncte obținut în partida tur, de pe „Dan Păltinișanu”, însă revenirea italienilor în finalul întâlnirii de atunci le dă de gândit „sarazinilor”.

„Meciul va porni de la zero la zero. Nu vreau să ținem cont și să avem în minte avantajul pe care ni l-am creat pe propriul teren. Un sigur gând: victorie și calificare pentru Timișoara, o premieră pentru echipa noastră. Să realizăm ceea ce nu au reușit cei de la Baia Mare anul trecut”, spune Dușan Filipaș, vicepreședintele grupării timișorene.

„Am avut o săptămâna foarte scurtă, dar extrem de intensă, foarte bună. Suntem pregătiți pentru acest meci. Vrem să mergem să jucăm cu echipele mari, să jucăm pe stadioane mari și asta ne motivează cel mai tare”, a admis și Stelian Burcea, căpitanul bănățenilor.

Timișoara Saracens nu se va putea baza pe trei jucători în partida de sâmbătă, din Lombarida E vorba despre Mădălin Lemnaru, Vasile Rus și Marian Sabău, cu toții accidentați. Grainger Heikell, antrenorul timișorenilor, speră însă că cei 26 de jucători deplasați în Italia să se întoarcă victorioși pe Bega.

„Dacă putem juca la potenţialul nostru adevărat şi să construim peste ceea ce am făcut bine în urmă cu două săptămâni cu Calvisano, sunt sigur că putem obţine rezultatul pe care îl aşteptăm cu toţii”, a precizat Grainger Heikell, antrenorul celor de la Timișoara Saracens.

Manșa retur a barajului de accedere în grupele Challenge Cup, dintre Rugby Calvisano și Timișoara Saracens, va avea loc sâmbătă, de la ora 17 (ora României), pe terenul italienilor. În tur, timișorenii s-au impus cu 36 la 23.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Andrei Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri