Sari la conținut

RUGBY. Șapte nume noi pentru continuarea supremației

Campioana României la rugby vrea să continue dominația și în noul sezon. Timișoara Saracens a prezentat astăzi cele șapte nume noi din lotul cu care va încerca să reediteze performanța de anul trecut și să ajungă și în grupele Cupei Challenge. Printre nou-veniți se numără și Cătălin Fercu, fundașul care a ales Timișoara, în detrimentul unei oferte din Franța, după despărțirea de London Saracens.

„O experiență frumoasă am văzut cu adevărat ce înseamnă rugby profesionist, din toate punctele de vedere. Am căutat să continui afară, au fost ceva oferte din Franța, din liga secundă, dar am decis că pentru mine e mai bine să mă întorc acasă”, a spus Cătălin Fercu, fundașul celor de la Timișoara Saracens

„Reprezintă un mare plus pentru noi la capitolul experiență, având în vedere cei doi ani petrecuți în elita rugby-ului din Anglia. E un model pentru jucătorii noștri mai tineri, dar și pentru noi, antrenorii, așa că ne bucurăm să îl avem, din nou, printre noi”, a declarat și Grainger Heikell, antrenorul celor de la Timișoara Saracens.

Dincolo de reîntoarcerea fundașului de 29 de ani la Timișoara, „sarazinii” au crescut numărul stranierilor din lot. Așa cum anunțaseră încă de la începutul anului, timișorenii s-au întărit cu șase jucători veniți din emisfera sudică.

Pe linia de înaintare, Grainger Heikell îi va avea la dispoziție pe tongalezii Kefu Ikamanu și Semisi Mahe, ambii de 22 de ani, dar și pe sudafricanul Johan van Wyk, în vârstă de 21 de ani. În linia de treisferturi se va regăsi sudafricanul Lotter Pretorius, 22 de ani, dar și tongalezii Samiu Muna, 25 de ani și Sioeli Nau, 28 de ani – jucător care a evoluat ultima dată la rivala CSM Știința Baia Mare.

„Aduc un plus de entuziasm în rândul echipei, dincolo de un nou set de aptitudini și abilități, grupului nostru. Creează competiție pentru un loc în primul 15 sau în lotul lărgit, înaintea fiecărui meci”, a completat Heikell.

Timișoara Saracens va debuta în întrecerile interne, pe 26 martie, în grupa I valorică a Cupei României, chiar împotriva rivalei CSM Știința Baia Mare. Întâlnirea va avea loc la Timișoara și este una din cele trei partide programate în această fază să aibă loc în Banat.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Adrian Ionescu