Schi la sfârșit de martie  

Data publicării:
ski straja

Zăpada a fost perfectă, spun iubitorii muntelui, după mai multe zile cu ninsori si temperaturi scăzute.  Și prețurile la teleschi sau pentru închirierea echipamentelor au fost mai mici, pentru că oficial sezonul de schi s-a  terminat. 

În jur de 500 de turiști au petrecut cele 2 zile ale sfârșitului de săptămână în masivul Vâlcan, la 1400 de metri altittudine. Au fost atrași de zăpada depusă generos pe pârtiile din Straja. 

„La fel ca în ultimii 7-8 ani, cea mai bună zăpadă de la Straja se dovedește a fi în luna martie. Așa se face că acum în stațiune sunt sute de turiști. Schiorii spun chiar că zăpada de pe pârtii este mai bună decât în lunile de iarnă” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„Iarna e încă pe val pentru noi, ne bucurăm că a nins, și acum ne aflăm aproape de primăvară și de paști și ne-a făcut o surpriză foarte faină iepurașul”, spune un turist.

„[Se schiază bine? Pârtia e în regulă?] Foate bine, mai bine ca în alte luni, prin decembrie, ianuarie, mult mai bine”, apreciază un schior.

La final de sezon, și prețurile sunt mai mici. Un abonament pentru o zi la teleschi costă 50 de lei, față de minimum 90 de lei în plin sezon, iar un echipament complet se poate închiria acum cu doar 30 de lei. Și pentru că a nins atât de mult, administratorii pârtiilor nici măcar nu au mai avut nevoie să folosească tunurile de zăpadă.

„Se schiază pe patru pârtii, care sunt deservite de cele două teleschiuri, și aici mă refer la pârtiile Constantinescu, Mutu, pârtia Slalom, sau pârtia Lupului, cum o mai cunosc schiorii și pârtia Canal”, explică  Andrei Mureșan, Salvamont Straja.

Salvamontiștii avertizează asupra pericolului producerii de avalanșe în zonele înalte, la peste 1400 de metri altitduine. Salvatorii montani îi sfăturiesc pe turiști să nu se aventureze prea departe de stațiune și nici să nu încerce să schieze pe porțiuni abrupte și neamenajate.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri