Sari la conținut

Soluții pentru pasajele inundate

În urmă cu o săptămână, traficul a fost paralizat pe cele mai circulate artere din Timișoara. Cauza – o ploaie de vară care a blocat canalizarea orașului.

„Urât, urât, se adună apă aici pe lângă viaduct, probabil că nu merg pompele [...] evit să plec pe ploaie de acasă, numai dacă trebuie neapărat. [Când vă amintiți ultimele reparații la canalizare?] Nu îmi amintesc. [Niciodată?] Nu”, recunoaște un timișorean.

„La Timișoara cele mai mari probleme sunt la pasajele de cale ferată. Aici, la orice ploaie mai serioasă canalizarea nu mai face față, iar la ultimele inundații, spre exemplu, apa a trecut de roțile mașinilor” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

„Dezastru, dezastru. [Și canalizarea când plouă?] Înotăm, înotăm. Ne luăm barcă”, spune, amuzat, un șofer.     

„Domnule, mergem cu barca. Pentru canalizare  e România, ce vrei”, completează un alt participant la trafic.

Autoritățile spun că soluția ar fi ca apa să fie evacuată printr-o stație de epurare direct în Bega.

„Acolo unde ne aflăm sub nivelul canalizației în municipiul Timișoara, singura formă prin care putem asigura evacuarea apelor pluviale în caz de debite extrem de mari. Canalizarea în orice oraș este dimensioantă pentru funcționarea normală”, explică Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Din cele patru pasaje cu probleme, la unul au început deja lucrările, iar autoritățile speră că odată cu lărgirea acestuia să rezolve, inclusiv problema canalizării” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Singurul pasaj în care nu au fost probleme din cauza ploii este pasajul Michelangelo, reabilitat cu 52 de milioane de lei. 

Reporter: Vlad Ungar

Operator:Dan Șoșdean