Sari la conținut
News Alert

Spitalul Judeţean din Timişoara: nemulțumirile și pericolul circulă... cu liftul

Foarte greu, de nedescris, parcă venim la bucurie, nu venim la necaz”, -Cât trebuie să aşteptaţi? ”Să ştiţi că aşteptăm patru-cinci ture de lift, şi-atunci... înţelegem că-s urgenţe, dar nici noi nu putem până la 8, la 9, suntem şi noi bolnavi”, spune un vizitator.

Nu trece mult timp şi apar conflictele: ”Nu urcaţi, vă rog nu se poate, sunt în urcare! Dar am început să urcăm... Sunt în urcare, aveţi răbdare, eu nu merg în jos! Dar aici au fost, au ieşit...”

Din cauza faptului că doar două dintre lifturile destinate pacienţilor funcţionează în prezent, oamenii sunt nevoiţi să aştepte minute bune până să urce un etaj. De aceea, mulţi dintre ei adoptă varianta scărilor. Opt sau nouă etaje nu sunt deloc uşor de urcat, mai ales pentru persoanele în vârstă: ”Nu este, nu merge, au zis că e pauză de masă şi cu masa trebuie să urce şi n-am timp”, ”Normal că e greu, am şi eu tensiune şi început de diabet”, -V-au dat afară din lift? ”Păi aţi văzut că m-au dat afară din lift, ce să mai zic mai multe?”.

Cele două lifturi transportă, pe lângă pacienţi şi vizitatori, şi mâncare sau deşeuri din spital. Reprezentanţii Spitalului Judeţean susțin că nu se întâmplă în acelaşi timp, însă imaginile demonstrează contrariul.

”Este normal, există un program de funcţionare a lifturilor, în orele în care se face transportul anumitor materiale, funcţionează doar în acest scop. După care, urmează un proces de dezinfecţie terminală a lifturilor urmând ca ele să reintre în circulaţie pentru personal. Nu s-a constatat transportul deşeurilor infecţioase în prezenţa pacienţilor”, afirmă Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că în acest sens se fac controale periodice, iar atunci când se constată contrariul, cel care poartă vina, suferă consecinţele. Între timp, se aşteaptă banii de la Consiliul Judeţean pentru reparaţia celor două lifturi nefuncţionale.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche