Studenții de la Academie vin acasă, să fure de la poliţişti... meserie

Data publicării:
politist 3George Moise este student în anul II la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. Când va absolvi, îşi propune să schimbe sisteme şi mentalităţi: ”Vrem să facem altceva, să fie o diferență, ca cetățenii să simtă că venim cu un alt aer și cred că se vor schimba multe”.

Tânărul a învăţat meserie de la poliţişti cu experienţă la Secţia 1 din Timişoara, după ce în urmă cu un an, a mai trecut pe la câteva secţii din oraş. Mentorul său îl vede deja pe tânăr ca pe un viitor coleg. ”Generația ce vine de polițiști este foarte deschisă la nou și vin cu foarte multe lucruri bune, sunt foarte bine pregătiți din punct de vedere al tehnicii”, spune Adrian Maniu, inspector la Secția 1 de Poliție Timișoara.

George Moise îşi doreşte o carieră în Timişoara, cu toate că practică ar fi vrut să facă şi în alte zone ale ţării, aşa cum au făcut în anii trecuţi studenţii Academiei de Poliţie.Pe parcursul acestui an, circa 15 studenţi au făcut practică în Timişoara, atât la Inspectoratut Judeţean de Poliţie, cât şi în cadrul secţiilor.

reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri