Sari la conținut

Studenţii, la coadă pentru vot

Studenţii din Timişoara au început să iasă la vot după-amiază. La una dintre cele mai apropiate secții din perimetrul Complexului Studențesc, cea de la Liceul de Muzică "Ion Vidu", tinerii au format cozi la urne. Cum cei mai mulți nu au domiciliul în Timișoara, listele suplimentare pe care au fost înscriși s-au umplut repede. A fost nevoie de multiplicarea lor, lucru ce a făcut ca așteptarea tinerilor să dureze mai mult.

Conform preşedintelui secţiei de votare:
"Nu se întâmplă nimic. Vin oamenii la vot. Merge repede. Am înţeles că nu stau mai mult de 20 de minute - jumătate de oră".

Membri comisiei de votare sunt constrazişi însă de tineri. Unii dintre ei spun că au aşteptat peste o oră. Nemulţumirile studenţilor au continuat însă până după închiderea urnelor. 20 de tineri nu au mai apucat să voteze din cauza cozilor. Aceştia susţin că au ajuns la secţie cu 15 minute înaintea orei 21, însă nu li s-a mai permis intrarea. Mii de români au rămas pe din-afară după închiderea urnelor şi în alte oraşe din ţară, dar şi la secţii din Franţa, Anglia sau Germania.

Reporteri: Caterina Ledrer, Corina Sfia
Operator: Viorel Jiva
Editor Web: Răzvan Bulacu