Timişoara | Transport public școlar, trafic mai redus

Data publicării:
trans

Trafic mai redus - este unul dintre obiectivele noului sistem de transport public școlar, introdus de astăzi și la Timișoara. Este al doilea oraș din țară care are microbuze școlare speciale, cu care asigură transportul copiilor de acasă la unitatile de invatamant și înapoi. Primul a fost Cluj-Napoca, unde din septembrie anul trecut, aproape 1000 de elevii beneficiază de acest tip de transport.

Patru astfel de microbuze transportă la şcoală, de astăzi, elevii de la tot atâtea unități de învățământ din centrul Timișoarei. Măsura ar trebui să le mai ia din griji părinţilor, iar autorităţile spun că astfel se reduce şi traficul infernal.

"Să facă cât mai multă ordine în traficul din oraș că să meargă toate mașinile până în dreptul școlilor, e mult mai complicat decât un singur minibuz care să rezolve această problemă."

"Siguranță și economisim timpul nostru, ajungem și noi la serviciu, să nu mai întârziem. Ideea e foarte bună. Și combustibil, da, e o idee foarte bună."

"N-am încercat dar trebuie să caut pe net."

Cu ghiozdanele în spate, în această dimineață au mers la școală cu aceste microbuze 70 de copii.

"Suntem doar noi, elevii, în acest autobuz și este foarte bine. Cum era în autobuzele generale? Foarte multă înghesuială, nu aveam loc tot timpul și ne înghesuiam și nu era chiar ok."

"Câte 20 de minute până în centru și de acolo mergeam pe jos. Și mi se pare o idee foarte bună."

"Cum a fost drumul? Foarte confortabil, curat și a fost foarte ok. A fost mai rapid decât în mod normal? Da, mult mai rapid. În mod normal veneam cu părinții, cu mașina, deoarece nu stau în Timișoara și era mai ușor."

De transport special beneficiază, deocamdată, doar elevii de la colegiile Pedagogic, Loga, Ungureanu, Bănățean și I.C. Brătianu. Sunt patru stații fixe la care copiii trebuie să ajungă dimineața și de unde sunt transportați la școli. Microbuzele opresc în imediata aproapiere a unităților de învățământ.

"Vom avea și un polițist local pe fiecare minibuz și îi vom lăsa la școală astfel încât să nu fie nevoiți să traverseze. Eu sper să fie un mare ajutor pentru trafic pentru că dacă ajungem să ducem câteva sute de elevi astfel, părinții nu-i vor mai duce la școală cu mașina", explică Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Microbuzele pentru transportul public școlar îi și aduce de la școală pe elevi. După ora 12, fiecare dintre cele patru mijloace de transport face câte trei curse, din oră în oră, pentru ca elevii să ajungă acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri