Turismul ecumenic face drumul. CJ Hunedoara investește în modernizarea șoselei spre mânăstirea Prislop

Data publicării:
drum

La mormântul lui Arsenie Boca ajung în fiecare săptămână zeci de mii de pelerini din toată ţara. Pe drumul nemodernizat, maşinile trec cu greu una pe lângă alta.

”Păi nu prea e un drum accesibil, să ştiţi. Mai trebe pus la punct, că dacă îi turismul ăsta....nu?”, ”Foarte greu, că îi aglomerat, îs multe maşini, şi îngust, foarte îngust. Ar fi bine să facă ceva, să-l lărgească”, ”Îs atâtea drumuri în ţara asta care ar trebui lărgite, încât...”, spuneau șoferii.

Pentru a rezolva problemele, Consiliul Judeţean a găsit în buget peste 13 milioane de lei, bani pentru lucrări de lărgire şi consolidare a şoselei, care vor începe în cel mult două săptămâni.

”S-au depus oferte, am demarat licitaţia, vom desemna câştigătorul, încheiem contractul şi trecem la execuţia modernizării accesului”, ne-a declarat Dorin Gligor, preşedinte interimar CJ Hunedoara.

Sperăm ca, odată cu modernizarea acestui drum destul de intens circulat, în special de către persoanele care merg la mănăstire, să se reducă numărul eventualelor incidente rutiere”, a adăugat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Reabilitarea drumului va ușura accesul şi pentru localnici. Oamenii spun că sunt atât de multe maşini, încât reuşesc cu greu să iasă din case sau să îşi aducă animalele de la câmp:

”Ne crapă casele. Câte maşini trec pe aici? Aoleu......sâmbăta, duminica, îs sute, mii”,
”Ai de mine, dac-ar trebui.....foarte bine-ar fi, mai se bagă în case, musai să se facă aşa ceva”.

Lucrările de modernizare ar trebui să fie gata la finele anului. La finalizarea lor, şoseaua de la Silvaşu de Sus până la Prislop ar urma să aibă o lăţime minimă de 6 metri, dar și o bandă pentru trafic greu.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri