Un succes și un semnal de alarmă

Data publicării:
situatie icim

Fetele de la Univ. Goldiş ICIM Arad au transmis un mesaj dureros înaintea meciului cu cehoaicele de la Kara Trutnov, din etapa a treia a Cupei Europei Centrale. Elevele lui Jose Araujo au intrat pe parchetul Polivalentei cu un banner pe care scria: „Dacă astăzi suntem noi, mâine poate urmaţi voi! S.O.S. SPORTUL ROMÂNESC”. Din ianuarie, echipa arădeană nu va mai putea susține activitatea de performanţă, rămânând doar pe sistem de avarie. 

„Prin această ocazie fac apel tuturor echipelor din România indiferent din ce sport fac parte, să se asocieze, sau să fie în asentimentul nostru, să nu rămână să sufere tacit pentru că sunt sigur că au aceleaşi probleme ca şi noi”, explică Marcel Urban, managerul echipei arădene.           

Cel mai probabil, baschetbalistele mai bine cotate nu vor mai începe anul 2016 la Arad , având în vedere că legea sportului nu mai permite plata salariilor și primelor, de către autoritățile publice.

„Echipa noastră nu rezistă mai mult de această lună, iar din luna ianuarie… Dumnezeu cu mila!”, a continuat Urban.

În ceea ce privește meciul de duminică, fără coșghetera Monique Reid, accidentată, ICIM a câștigat partida cu 63-56, cu trei din cele patru sferturi adjudecate. Americancele McCarthy și Dyer au fost cele mai bune marcatoare ale galben-albastrelor, cu câte 15 puncte. De partea cealaltă, Michaela Vondrackova a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte.

„Ultimul sfert nu a fost atât de bun. De asemenea, am tras de noi la începutul partidei pentru a o controla, dar şi ei au o echipă bună, care joacă, una peste alta, un baschet bun”, a spus Jose Araujo, antrenorul Univ. Goldiş ICIM Arad.

„Ați văzut că am jucat până la capăt şi am încercat să jucăm cât mai bine din afara liniei de trei puncte aşa că, până la urmă, a fost un meci foarte interesant”, a precizat și  Jan Braun, managerul cehoaicelor de la Kara Trutnov.

În ciuda problemelor financiare, Universitatea Goldiş ICIM Arad continuă turul de forţă din acest sfărşit de an cu 3 meciuri în deplasare în Cupa Europei Centrale. Joi şi vineri, arădencele vor juca la Viena, iar duminică, în Slovacia, la Samorin. Următorul joc acasă pentru ICIM va fi pe 17 decembrie, în campionat, cu Pheonix Galaţi.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri