Vara topește prețurile la imobiliare. Apartamente mai ieftine și la Timișoara

Data publicării:
blocuri



În Timişoara, indicele imobiliare.ro arată o scădere de 0,5% a preţului locuinţelor vechi şi noi în ultimele treizeci de zile. Totuși, preţul mediu solicitat de proprietari, de 793 de euro pe metru pătrat util, este cu 1,1% mai ridicat decât cel consemnat la finele lui iulie 2012. Declinul înregistrat de Timişoara în decursul lunii iulie a fost dictat mai ales de evoluţia segmentului nou, unde s-a consemnat o scădere de 1% a preţului solicitat.

Proprietarii de apartamente vechi şi-au redus pretenţiile cu 0,4%. O tendinţă mai accentuată de ieftinire au avut-o garsonierele (-1,9%), de la de la 841 la 825 euro pe metru pătrat util. Preţul mediu solicitat pentru apartamentele vechi cu două camere a fost de 816 euro/mp util în luna iulie, indicând o scădere de 0,2%. În ceea ce priveşte preţul unităţilor cu trei camere, vorbim de o stagnare în jurul valorii de 765 euro/mp util.

La nivel naţional, apartamentele s-au ieftinit cu 2,1% în luna iulie, de la 934 euro/mp util, la 914 euro/mp util. În ultimele 12 luni, preţurile apartamentelor din România au înregistrat un declin de 6,3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri