Istoria Timișoarei, din tramvai

Data publicării:
tramvai

Orașul care inaugura prima linie de tramvai din România, Timișoara, are un tramvai turistic. Acesta circulă pe unul dintre cele mai vechi trasee din oraș, de unde turiștii și nu numai vor putea admira cartierele și clădirile istorice ale urbei și afla de la un ghid legendele lor.

În fiecare duminică, turiștii și locuitorii Timișoarei vor putea cunoaște măcar o parte din istoria orașului, în plimbare, cu tramvaiul turistic. Vor călători pe urmele premierelor naționale istorice care au avut loc în Timișoara, prin câteva dintre cartierele cu cele mai impunătoare și frumoase clădiri, toate în doar 60 de minute.

"Putem observa una dintre minunatele domuri catolice ale orașului nostru, e vorba despre biserica Millenium, domul din Piața Traian, așa cum mulți timișoreni o cunosc", povestește ghidul turistic.

Tramvaiul turistic îi va purta pe turiștii și locuitorii Timișoarei prin istoria orașului în fiecare duminică, între orele 12 și 20.

"Pot vedea Timișoara, aceasta este adresabilitatea noastră. Tramvaiul turistic va circula pe cunoscuta linie a tramvaiului 6, practic va face turul centrului Timișoarei, vor putea vedea obiectivele principale arhitecturale ale orașului nostru", a declarat Călin Ionescu, șef birou serviciu patrimoniu muzeal.

"Costul biletului pentru adulți este 15 lei, pentru copii cu vârste între 7 și 14 ani costul este de 5 lei iar pentru copiii sub 7 ani, gratuit", a spus Nicolae Bitea, director adjunct al Societății de Transport Public Timișoara.

Capacitatea tramvaiului turistic este de 30 de persoane iar traseul lui începe din Piața Libertății.

reporter: Alexandra Marian/ operator: Dan Șoşdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri