Mulţi studenţi, puţine locuri de cazare

Data publicării:
camineee

Este agitaţie în Complexul Studenţesc din Timişoara. Încă de sâmbătă, tinerii care învaţă la Universitatea de Vest au venit ca să-şi preia camererele în cămine. Se tem să nu rămână fără loc, pentru că cererea este, şi în acest an, mai mare ca oferta. De altfel, la nivel naţional, unitatea de învăţământ superior are cel mai mic număr de locuri, dacă e să ne raportăm la cel al solicitărilor.

Până acum, Iulia Puiu, studentă la facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, a fost repartizată într-o camera de cămin, pe care a împărţit-o cu alţi patru tineri. Media mare - 9.31 - obţinută anul trecut însă, a ajutat-o să obţină un loc într-o camera de 2 persoane.

„- Eşti mulţumită de condiţiile găsite la cămin? - Momentan e foarte bine. Camerele sunt proaspăt renovate, a fost curat.” a spus Iulia Puiu, studentă .

La fel ca de Iulia şi alţi studenţi speră să obţină un loc bun într-o camera de cămin. In căminele Universtitătii de Vest sunt 3.000 de locuri disponibile, iar numărul solicitărilor se apropie de 5.000. Înscrierile se încheie mâine.

Prețul unui loc în căminele studenţeşti variază între 115 și 140 de lei, pe luna, în funcție numărul de tinerii care stau în cameră și de condițiile oferite.

Studenţii care au prioritate la obţinerea unui loc în camin sunt cei care reprezintă cazuri sociale, persoanele cu dizabilităţi şi cele care au rezultate academice foarte bune. Căminele celor patru universitati din Timisoara oferă, în total, aproximativ 13.000 de locuri de cazare. Universitatea Politehnica are cele mai multe - 6000. Aici, înscrierile se vor desfăşura în perioada 20 -24 septembrie.

reporter: Alina Damian/ operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri