Care sunt cele mai frecvente infecții respiratorii ale copilului

Data publicării:
Untitled
Dr. Corina Cîlcic, medic primar Pediatrie

În plin sezon al infecțiilor respiratorii, copiii sunt printre cei mai afectați de boală. Când este cazul să mergem la medic cu cei mici, cum se tratează virozele și cum pot fi prevenite, discutăm cu dr. Corina Cîlcic, medic primar Pediatrie.

Infecțiile respiratorii sunt frecvent întâlnite la copii, mai ales în sezonul rece. Acestea pot fi cauzate de diferite virusuri sau bacterii și pot afecta atât căile respiratorii superioare, cât și pe cele inferioare. Infecțiile virale sunt întâlnite mai frecvent, cele bacteriene apărând în cele mai multe dintre cazuri ca o complicație a unei infecții virale. Răceala banală, bronșiolita acută și gripa sunt printre infecțiile respiratorii virale care apar cel mai frecvent la copii.

Dintre infecțiile căilor respiratorii inferioare, pneumonia interstițială este des diagnosticată la copii. Aceasta este predominant virală, însă poate fi provocată și de unele bacterii sau fungi. Netratată, pneumonia poate da complicații severe, insuficiența respiratorie fiind cea mai importantă. Un consult de specialitate și efectuarea unor investigații specifice contribuie la stabilirea unui diagnostic corect și a unui tratament corespunzător.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri