Care sunt principalele beneficii ale kinetoterapiei pentru gravide

Data publicării:
dr simona fatulescu
Dr. Simona Fătulescu, medic primar Medicină fizică și de reabilitare

Kinetoterapia în sarcină le ajută pe femeile gravide să-și mențină mobilitatea, să păstreze o stare de sănătate bună, prin exerciții. Dacă acestea le scapă pe femeile însărcinate și de durerile de spate, aflăm de la dr. Simona Fătulescu, medic primar medicină fizică și de reabilitare.

În timpul sarcinii, femeia trece printr-o serie de schimbări anatomice, fiziologice și emoționale, care pot crea diverse neplăceri și pot reduce calitatea vieții. Efectele nedorite pot fi însă diminuate prin diverse exerciții de kinetoterapie, adică prin efectuarea unor exerciți fizice menite să reducă disconfortul gravidei. Kinetoterapia este un ajutor important pentru pregătirea corpului femeii pentru naștere.

Este foarte important ca femeia însărcinată să se adreseze unui medic de medicină fizică și de reabilitare, pentru a beneficia de recomandări personalizate pentru simptomatologia prezentată. Medicul de recuperare medicală poate recomanda o combinație de proceduri de kinetoterapie, care să includă exerciții de întărire a musculaturii, de relaxare, de respirație, de control al greutății, exerciții ale peretelui pelvin sau reeducare posturală.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri