Care sunt semnele și simptomele care anunță complicații pulmonare și care este tratamentul

Data publicării:
dr catalina trifan
Dr. Cătălina Trifan, medic primar medicină internă

Pacienții care au trecut printr-o pneumonie au nevoie de monitorizare pentru evitarea complicațiilor. Care sunt semnele și simptomele care anunță complicații pulmonare și care este tratamentul discutăm cu dr. Cătălina Trifan, medic primar medicină internă.

Pneumoniile sunt afecțiuni ale plămânilor cauzate de infecțiile cu virusuri, bacterii sau fungi și afectează alveolele pulmonare, adică structurile la nivelul cărora se produce schimbul de gaze necesar pentru oxigenarea organismului. Pneumonia este caracterizată de dificultatea de a respira, însoțită de tusea cu mucus galben, verde sau chiar cu sânge. Tratamentul depinde întotdeauna de cauzele bolii și de severitatea acesteia.

Cele mai frecvent întâlnite tipuri de pneumonie sunt cele din infecțiile cu pneumococ, cu virusurile gripale sau cu noul coronavirus. Complicațiile pneumoniilor depind foarte mult de agentul infecțios cauzator. De exemplu, în pneumonia cu pneumococ, complicațiile pot include pleurezia, abcesul pulmonar, pericardita, insuficiența respiratorie. În absența tratamentului, boala poate fi fatală în aproximativ 5% din cazuri.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri