Ce afecțiuni se tratează prin vertebroplastie și kiphoplastie

Data publicării:
Untitled
Dr. Dan Benția, medic primar Neurochirurgie

Vorbim astăzi despre chirurgia minim invazivă spinală, prin care se tratează, cu succes, tasările coloanei vertebrale. Fie că este vorba de vertebroplastie sau kiphoplastie, intervenţiile sunt salvatoare pentru pacienţi. Despre ele ne vorbeşte dr. Dan Benţia, medic primar Neurochirurgie.

Vertebroplastia este cea mai utilizată metodă de tratament pentru fracturile de compresie – mici fisuri apărute în vertebre, din cauza traumatismelor sau osteoporozei. Dacă sunt neglijate, aceste fracturi produc dureri mari pacientului și ajung să-i afecteze postura, ducând la cifoză. Intervenția minim invazivă presupune injectarea unui ciment special în fisurile vertebrale, care se va întări și va oferi suport coloanei, ameliorând postura și durerile de spate.

Vertebroplastia și kifoplastia sunt proceduri terapeutice practicate de medicul neurochirurg. Diferența dintre cele două proceduri este că, în kifoplastie, neurochirurgul injectează cimentul special în vertebrele afectate (la fel ca în cazul vertebroplastiei) după ce creează un spațiu suplimentar de intervenție, cu ajutorul unui dispozitiv asemănător unui balon.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri