Ce este brahiterapia de salvare în cancerele ginecologice

Data publicării:
dr beatrice anghel
Dr. Beatrice Anghel, medic primar radioterapie.

Brahiterapia este o procedură de tratament salvatoare în cancerele ginecologice. În ce tipuri de tumori este indicată și care sunt pașii de urmat în acest tratament ne spune dr. Beatrice Anghel, medic primar Radioterapie.

Brahiterapia de salvare este o metodă de radioterapie internă recomandată atunci când pacientele se confruntă cu recidive locale ale unui cancer deja operat. Doza de radiații administrată poate, în cazuri bine selectate, să distrugă celulele tumorale fără a mai fi nevoie de alte intervenții locale. Indicația de brahiterapie de salvare este discutată în comisia oncologică multidisciplinară, dată fiind complexitatea cazurilor.

Cancerul de col uterin, cancerul endometrial și cancerul de vagin sunt tumorile maligne din sfera ginecologică în care este indicată, în principal, brahiterapia de salvare. Aceasta poate fi asociată cu alte tratamente oncologice, pentru obținerea celor mai bune rezultate. Pacienta va discuta cu medicul radioterapeut cu competență în brahiterapie care sunt avantajele, beneficiile, riscurile și efectele secundare ale procedurii.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri