Ce este brahiterapia și când este indicată această modalitate de tratament

Data publicării:
Untitled
Dr. Beatrice Anghel, medic primar Radioterapie

Brahiterapia este o metodă modernă şi ţintită de tratament în mai multe forme de cancer. Doza de radiații administrată prin această metodă este precisă și în cantitate foarte mare. Cand este indicată brahiterapia, cum se realizează mai exact, ne spune dr. Beatrice Anghel, medic primar Radioterapie.

În prezent, diagnosticul de cancer nu mai trebuie privit ca o sentință implacabilă. Cele mai multe dintre bolile oncologice beneficiază de tratamente curative, cu rate mari de succes, mai ales atunci când diagnosticul este stabilit în fazele incipiente. La pacienții cu cancer, cele mai bune rezultate se obțin prin abordarea oncologică multidisciplinară integrată, centrată pe pacient, care să asigure servicii moderne complete de diagnostic și tratament al cancerului.

Brahiterapia este una dintre modalitățile moderne de tratament cu radiații pentru bolile oncologice. Numită și radioterapie internă, brahiterapia face parte din tratamentul multimodal al cancerului, alături de radioterapia externă, chirurgia oncologică, chimioterapia, imunoterapia și terapia țintită. Brahiterapia permite administrarea unei doze mari de radiație direct în țesutul tumoral, cu protejarea țesuturilor sănătoase din jur.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri