Ce este sincopa și care sunt cauzele care o pot declanșa

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Dr. Cătălina Trifan, medic primar medicină internă

Cu toții am simțit, cel puțin în condiții de căldură extremă, semnele premonitorii ale leșinului: senzația de amețeală, vedere în ceață sau înfundarea urechilor. Starea de leșin poate avea mai multe cauze. De aceea, sincopa, așa cum este denumit leșinul, nu este considerată o afectiune, ci o manifestare a unei afecțiuni.

Ne explică mai multe dr. Cătălina Trifan, medic primar medicină internă.

Bolile cardiovasculare pot cauza apariția unei game foarte variate de semne și simptome, cele mai multe dintre ele fiind ușor trecute cu vederea de pacienți. Stările de oboseală neobișnuită, persistente, respirația cu dificultate, sincopa sau leșinul brusc, cu revenire imediată, bătăile neregulate ale inimii, durerea persistentă în piept, starea de greață sau de amețeală sunt semne și simptome asociate bolilor cardiovasculare, pentru care este indicat ca pacientul să se prezinte la un consult de medicină internă sau de cardiologie. Diagnosticarea promptă și inițierea unui tratament de specialitate pot preveni cu succes evenimente grave de tipul unui infarct miocardic sau al unui accident vascular cerebral.

În prezent, pentru gestionarea optimă și tratamentul minim invaziv al bolilor cardiovasculare grave se apelează la proceduri terapeutice moderne de cardiologie intervențională. Medicii cardiologi sau chirurgii cardiovasculari supraspecializați în cardiologie intervențională tratează cu rezultate remarcabile, prin aborduri minim invazive percutanate, cazuri complexe: sindroame coronariene acute, insuficiențe ale valvelor inimii, malformații arteriovenoase, afectări ale vaselor mari.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri