Ce insecte pot produce reacții alergice și cum se manifestă acestea

Data publicării:
dr adriana camuescu
Dr. Adriana Cămuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică

Înțepăturile de insecte trec aproape neobservate în cele mai multe cazuri. Ce ne facem când acestea pot cauza infecții sau reacții alergice severe ne spune dr. Adriana Cămuescu, medic primar Alergologie și imunologie clinică.

Alergia la înțepăturile de insecte nu este frecventă, dar, atunci când apare, poate da complicații grave, chiar amenințătoare de viață. În mod normal, după înțepătura unei insecte, veninul poate produce o reacție toxică locală, manifestată prin eritem, edem și durere locală, însă, la persoanele alergice, apare o reacție mai rapidă și mai severă. Aceasta poate include de la edem și prurit generalizat, până la senzație de sufocare sau șoc anafilactic. De aceea, este important să știm cum să acordăm primul ajutor în caz de înțepături de insecte și, dacă starea se agravează, trebuie să sunăm imediat la 112.

Dacă simptomatologia persistă, este important să ne prezentăm cât mai repede la un medic alergolog, pentru administrarea tratamentului potrivit. Medicul va recomanda o serie de teste speciale și ne va explica tot ce trebuie să facem pentru a preveni complicațiile unei reacții alergice.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri