Ce schimbări presupune intrarea în colectivitatea de copii

Data publicării:
Untitled
Dr. Corina Cîlcic, medic primar Pediatrie

Primele zile de scoală vin cu schimbări la care cei mici se vor adapta treptat. Printre provocările unui nou colectiv se numără şi expunerea la infecţii respiratorii sau de altă natură. Ce se schimbă în programul copiilor şi ce ar fi bine să ştie părinţii legat de sănătatea şcolarului ne spune dr. Corina Cîlcic, medic primar Pediatrie.

Începerea unui nou an școlar este un motiv de entuziasm atât pentru copii, cât și pentru părinți. Totuși, pentru ca bucuria întoarcerii la școală sau la grădiniță să nu fie umbrită de diferite afecțiuni, pregătirea integrării copilului în mediul educațional ar trebui să includă și o vizită la medicul pediatru sau de familie. Întoarcerea în colectivitate poate aduce cu sine neplăcerile infecțiilor acute ale tractului respirator superior, în special în contextul epidemiologic actual, iar sfaturile medicului pentru respectarea măsurilor de igienă și inducerea unor obiceiuri sănătoase pot preveni diferite afecțiuni.

Înaintea începerii noului an școlar, este recomandată verificarea stării de sănătate a copilului, prin intermediul unui consult general de rutină, care să includă și o evaluare a sănătății dentare. Pentru o dezvoltare armonioasă și pentru depistarea la timp a unor eventuale carențe, se recomandă efectuarea periodică de consultații și analize, favorizată de utilizarea unor abonamente medicale personalizate pentru cei mici.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri