De la ce vârstă trebuie început screeningul pentru depistarea precoce a cancerului de sân

Data actualizării: Data publicării:
dr stefan voiculescu
Dr. Ștefan Voiculescu, medic primar Chirurgie generală

Problemele sânului afectează mai mult de 65% dintre femei. O parte dintre aceste probleme pot deveni grave la un moment dat. De aceea este importantă monitorizarea pentru prevenirea cancerului de sân. Discutăm despre subiect cu dr. Ștefan Voiculescu, medic primar Chirurgie generală.

Cancerul de sân este principalul tip de cancer diagnosticat la femei, în România, reprezentând mai mult de un sfert din totalul diagnosticelor noi de cancer, în fiecare an. Boala poate fi provocată de anumiți factori de mediu, de stilul de viață dezechilibrat, de tulburări hormonale sau de cauze genetice, însă există și cazuri de cancer mamar la persoane fără factori de risc.

Șansele de vindecare sunt foarte mari dacă afecțiunea este diagnosticată și tratată din timp, înainte de apariția simptomelor, de aceea este important ca femeile să aibă acces la informațiile esențiale despre cancerul de sân. Medicii recomandă ca fiecare femeie să meargă anual la o consultație ginecologică. În funcție de vârsta și antecedentele fiecărei paciente, medicul poate recomanda ecografia mamară sau mamografia pentru screeningul cancerului de sân.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri